dimecres, 21 de gener del 2009

Déu beneisca Amèrica

La primera al canto. Ahir abans del discurs d'investidura del flamant president dels EUA, el pastor de l'esglèsia evangèlica de Saddleback (California) Rick Warren va oficiar una invocació religiosa. El mateix capellà que setmanes abans havia equiparat les relacions homosexuals amb la pederastia. Tanmateix, al cap d'uns minuts el ja president Obama en el seu emocionant discurs -amb una oratòria que peca d'espessa de contingut i monòtona de forma, des del meu punt de vista- va fer esment a la llibertat i a la igualtat de l'home per gràcia de Déu -faltaria plus-. No són una incongrüència aquestes dues aparicions d'aquests dos personatges que es donen suport mutuament i que tenen opinions tan dispars almenys en aparença? O ja partim de la base que els homosexuals no som humans i per tant no mereixem aquella igualtat?

No cantem victòria. Alegrem-nos simplement. Un president pitjor que l'anterior és científicament impossible que existisca i a l'ensems que guanye les eleccions.
Però no cal oblidar que els EUA mantenen un sistema vexat que ha descafeinat unipolarment la vara de medir ideològica i en conseqüència només consta de dos lobbies que podriem definir i, en última instància simplificar, en dolents i no tant dolents.

Al cap i a la fi jo me'n alegro. Alguna cosa millorarà, és gairebé impossible que no ho faça. Tota la opinió pública mundial estarà a partir d'avui a sobre de la gestió del que es pensen que serà el fill pródig de la política de principis del segle XXI. M'enorgulleix pensar, com a ciutadà del món deixant a banda tota ideologia o matís , que un dels hómens més influients de la humanitat siga afroamericà. Encara que, comptat i debatut, segueix sent només americà.





2 comentaris:

Anònim ha dit...

perdoneu pero mi catala es fatal!
Bueno al final el cambio es teatral, los imperadores, nos son electos ni governan por tiempo determinado....esos estan por detras, manipulan informacion y nos entretenen a todo momento....esos no cambian nunca, blanco o negro, no tiene poder suficiente para cambiar algo!!! aun no lo se que se puede hacer, pero seremos nosotros, los que podemo ver claramente lo que pasa, los que vamos hacer algo....no tenemos que piensar en como lo haremos pero de momento solo tenemos que aceptar el hecho de que nos controlan, y solo vivimos para pagar deudas a los bancos!!! y sus banqueros desfrutan en yatchs con champagne y caviar!!! el hecho de aceptar tal circunstancia hara con que nuestro cerebro encuentre la solucion, pero solo buscaremos la solucion una vez aceptemos los hechos! ufff igual me flipe un poco.....jejejej

Dragón Arcoiris ha dit...

[...]
While preachers preach of evil fates
Teachers teach that knowledge waits
Can lead to hundred-dollar plates
Goodness hides behind its gates
But even the president of the United States
Sometimes must have
To stand naked [...]

Mientras los predicadores hablan de fatalidades,
Los maestros enseñan que el conocimiento se hace esperar.
Que puede llevarte a platos de 100 dólares.
Dios se oculta tras sus verjas
Pero incluso el presidente de los estados unidos
Se ve obligado alguna vez
A permanecer de pie desnudo.

Robert Allen Zimmerman (Bob Dylan) “It’s alright, Ma. (I’m only bleeding) recogida en su album (Bringing it all back home).

No es que desee verle las vergüenzas al sr. Obama pero le llegó el tiempo de mojarse. Y si no cumple con las altísimas expectativas que se le han cargado sobre los hombros, me temo que pasará de ser nuestro San Judas Tadeo particular, a simplemente un judas.Y la desilusión, el hastío, la desidia y el asco en general por la clase política será ya irreversible.