dijous, 8 de maig del 2008

2 anys per un tros de tela?

Sincerament m'estic preocupant. Fa res, m'he assabentat que han condemnat un noi de Terrassa a 2 anys i 7 mesos de presó a més d'una multa, per assistir al davallament de la bandera espanyola a l'ajuntament de la seua localitat. No entraré si el noi estava a l'acte o si no, ja que aquest debat és totalment innecessari.
El que s'haurien de plantejar els senyors que ens governen, els legisladors i els jutges, especialment aquells que abanderen la llibertat dels pobles i la llibertat individual, és si aquesta mesura és pròpia d'una democràcia dins de l'Europa "de les llibertats". Crec innecesari penar una persona -ni amb presó, ni amb multes- per cremar, llençar, amagar, davallar, fer draps...qualsevol bandera o fotografia de qualsevol estat, nació, personatge, localitat o equip de futbòl. Jo personalment no considero que siga -això de cremar banderes i fotos- la millor manera de protestar cap alguna cosa que no t'agrada. Ara bé, aquestes mesures repressives pròpies d'una mentalitat retrògrada i dictatorial atempten contra la llibertat individual. Tanmateix quan la bandera que s'està "ultrajant" i amb ella la pàtria que representa, és la catalana, la vasca o l'andalusa, per posar uns exemples, no passa res. Una mica dubtós no?
Hi ha molts que s'haurien de sentir avergonyits de lloar certes banderes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que fort! Amb aquestes actituts l'únic que consegueixen és augmentar el sentiment de no voler pertanyer al mateix país que ells. No volem pertanyer a un país que prohibisca la llibertat d'expressió individual, o col·lectiva; ja siga per lloar o criticar (com és el cas) el nostre sistema.

Ai... si Franco alcés el cap... voria com tot segueix igual.

Salut, sempre camarades!

Cris ;)